Parmesansnurror

Dessa snurror passar både på buffén och som drinktilltugg.

1 pkt smördeg
1 ägg
1 brk pesto (ca 1,5 dl)
ca 15 st soltorkade tomater
3-5 dl riven parmesan
8-10 skivor prosciutto

Tina smördegsarken. Kavla ut dem till ungefär den dubbla storleken. Pensla med ett uppvispat ägg. Blanda pesto, finhackade soltrorkade tomater och finriven parmesan i en skål, bred blandningen på smördegen. Lägg på 2-3 prosciutto skivor, rulla ihop som en rulltårta. Plasta in rullarna och lägg i kylen i ca 1 timme. Skär sedan upp skivor på ca 1 cm, lägg på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i ugn 250 grader 10-15 minuter, håll koll - de är inte goda om de blir brända. Servera dem ljumma. Det går att frysa in dem, och värma i ugn eller micro innan servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0