Mini - Räkpajer

Smördeg
5 st ägg
200 gr räkor (skalade)
2 dl Créme fraiche
1,5 msk hummerfond
3 msk dill
1 dl riven ost (gärna mozzrella)

Hårdkoka äggen. Skala räkorna. Finhacka ägg och räkor. Blanda ihop creme fraiche, fond och dill, slå blandningen över ägg och räkorna, rör ihop.
Kavla ut smördegsplattorna lite. Tryck ut rundlar som passar en liten pajform. Jag använder mig av engångsfolie formar. Förgrädda skalen i 200 grader ca 5-10 minuter. Nagga före och efter gräddning. Ibland kan smördegen resa sig och fylla hela formen redan efter förgräddningen, tryck då bara ihop degen igen, med en sked.
Fyll formarna med äggröran, strö över riven ost. Grädda i 200 grader ca 10 minuter, tills de fått en fin färg.


(räkpajer till höger)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0