Lammfärsfyllda filodegsrullar
1 pkt filodeg
50 g smör (smält och pensla med)
500 gr lammfärs
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
4 msk hackad persilja
3 msk tomatpuré
0,5 tsk timjan
Salt & peppar
Tina filodegen. Skala och finhacka löken, pressa vitlöken och finhacka persiljan. Fräs löken, vitlöken och persiljan i lite smör, det ska inte få färg, löken ska bara bli mjuk. Tillsätt färsen, bryn tills färsen är genomstekt. Tillsätt tomatpuré och kryddor. Ställ åt sidan, låt svalna.
Dela filoarken i bitar om ca 10x15 cm. Pensla sedan arket med smält smör, lägg en färsklick i en änden, rulla ihop som en vårrulle, pensla runt om. Lägg på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i ugn, 225 grader, ca 7 minuter, tills de får en fin gyllenbrun färg.
Kommentarer
Trackback